Khamis, April 22, 2010

pak choy tumis bawang putih


Bahan-bahan:
5 btg pak choy -diptg 2
4 ulas bawang putih dicincang
2 sudu besar minyak utk menumis
1 sudu besar sos tiram
1/2 sudu teh tpg jagung-dibancuh dgn 2 sudu besar air.
1/4 cawan air

Cara-caranya:
Rebus pak choy 1/2 masak.kemudian rendam dlm air sejuk dan tos.Kemudian susun dlm pinggan.
masukan minyak dan tumis bawang putih sampai kekuningan.(Awas jgn sampai hangit).Bila bawang putih dah kekuningan,masukan sos tiram,tpg jagung,garam,gula dan aji secukup rasa.Kacau bg sebati kemudian siram atas sayur pak choy.

2 ulasan:

Mus berkata...

oh begitu cara memasaknya..
saya mmg minat resipi ni..

nanae berkata...

salam mus.sila la mencuba resepi ni ye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...