Bahan-bahannya:
Bahan A
1 pkt agar-agar tali cap burung layang-layang
1 liter air
300gm gula
Bahan B
2 biji telur
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastad
(pukul telur.kacau tpg kastad bersama dengan susu cair.kemudian campur kedalam telur)
Bahan C
1 sudu kecil esen vanilla
100gm butter cup
2 jenis perwarna,1 sudu teh coklat emulco dan 1 sudu besar serbuk milo.
Cara-caranya:
- Masak bahan A sampai larut.Tutupkan api.Kemudian tapis agar-agar tersebut.
- Hidupkan api.Masukan bahan B kedalam bahan A.kacau sampai sebati dan biar sampai mendidih.
- Bila dah mendidih masukan esen vanilla dan butter,kacau sebentar.
- Tutupkan api.bahagi kepada 3 bahagian sama banyak.2 bahagian letak warna yang anda inginkan dan 1 bahagian lagi dicampurkan dengan coklat emulco + serbuk milo.
- Boleh la lapiskan adunan selapis demi selapis sampai habis.Peringatan bila melapis tunggu adunan keras sedikit baru tambah lapis baru.Resepi ni aku buat dalam loyang 32cm.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan